Världens största bygglexikon i en app

Byggnadsfirman Otto Magnusson AB i Malmö har tillsammans med Infab tagit fram ett bygglexikon som ska påskynda integrationen i branschen.

Språket är en viktig väg till integration och ut på arbetsmarknaden. När civilingenjören Qamar Happoush från Syrien började på Byggfirman Otto Magnusson AB insåg hon snart att ett lexikon skulle underlätta kommunikationen på arbetsplatsen. Nu har företaget tillsammans med Infab tagit fram världens största byggnadslexikon med drygt 3 000 facktermer och uttryck på svenska, engelska och arabiska. Webbapplikationen är tillgänglig för alla och förhoppningen är att integrationen inom byggbranschen ska påskyndas.
– Det här är ett levande lexikon som ska uppdateras hela tiden och jag uppskattar om fler vill bidra med översättningar. När fler utlandsfödda kan rätt termer så kan fler få jobb, säger Qamar i ett pressmeddelande.
En stor del av arbetskostnaden har Infab skänkt till projektet.
– Det känns både roligt och viktigt att kunna bidra till projekt som gynnar integrationen och leder till att fler kan komma ut på arbetsmarknaden, säger Annica Lagergren, kundansvarig på Infab i Kristianstad.

Läs mer om Qamar och lexikonet
https://www.8till5.se/2018-03-12/nytt-natlexikon-ska-skynda-pa-integrationen-i-byggbranschen

Testa gärna lexikonet här! http://bygglexikon.com/