GreenCityCargo – miljövänlig med AI

I helgen huserade Hack for Sweden på Älvsjömässan i Stockholm. För Daniel, utvecklingsansavrig på Infabs dotterbolag Ikoncept, resulterade hacket i - GreenCityCargo - koncept och verktyg som ämnar att minska utsläppen i innerstäderna.

Hack for Sweden är ett event som hålls varje år i Stockholm med fokus på innovation och utveckling. Under fyra dagar samlas människor från hela Sverige för att utbyta idéer, utveckla prototyper och tillsammans förändra vårt samhälle.

Temat för i år var att ta fram hållbara lösningar och verktyg som gör att vårt samhälle utvecklas åt det bättre.

Daniel, utvecklingsansvarig på Infabs dotterbolag Ikoncept, var på plats tillsammans med laget HFS. De valde att fokusera på att skapa lastbilsfria innerstäder med hjälp av samordnande trafikcentraler för el-lastbilar. Konceptet döptes till GreenCityCargo.

GreenCityCargo gör det möjligt att förbjuda fossilbränsledrivna lastbilar i innerstäderna. Lastbilar lämnar av lasten på trafikcentraler där de lastas om till mer miljövänliga fordon. Med hjälp av Artificiell Intelligens planeras ompackningen och optimerar en rutt för varje fordon som förenklar för föraren och minskar utsläppen i innerstaden.