Pressmeddelande: Infab stolt vinnare av Publishingpriset!

Igår vann Infab Kommunikation det prestigefyllda Publishingpriset för filmen ”Inte mitt brott, ändå mitt straff” med följande motivering: För tydligt budskap, avskalat formspråk och effektfull användning av färg. Filmen är framtagen i samarbete med barnrättsorganisationen Bufff och lyfter utsattheten hos barn och ungdomar med en frihetsberövad förälder eller anhörig.

Infab Kommunikation och organisationen Bufff, Barn och ungdom med förälder/familjemedlem i fängelse, fick i dag ta emot en utmärkelse för filmen ”Jenny” i kategorin filmer som marknadsför föreningar/organisationer. Filmen är en del av kampanjen ”Inte mitt brott, ändå mitt straff” vars syfte är att synliggöra utsattheten hos de barn och ungdomar som har en frihetsberövad familjemedlem. I filmerna lyfts barnens egna berättelser och upplevelser.
– Vi på Infab är stolta över samarbetet med Bufff eftersom de bedriver ett viktigt arbete för barn och ungdomar. Vi vill gärna bidra till ett socialt hållbart samhälle där alla har möjlighet att göra sin röst hörd, säger Ted Bergdahl, projektledare på Infab.

Kampanjen är producerad av Infab i Karlskrona och Helsingborg och är en del av ett fortlöpande samarbete mellan Infab och Bufff.
– Vi har haft ett långvarigt och fruktsamt samarbete med Infab och på det viset satt frågan om barns utsatthet på dagordningen. Vi är väldigt glada över utmärkelsen, säger Madelein Kattel, verksamhetschef Bufff Sverige.
Priset delades ut på Berns i Stockholm av Publishingpriset, som är en tävling fristående från branschorganisationer.

Arbetsgrupp på Infab:
Projektledare: Ted Bergdahl
Regissör: Martin Larsson
Manus: Sarah Bruze
Filmfotograf: Marco Padoan

Se hela kampanjen på intemittbrott.se

För mer information kontakta Ted Bergdahl, projektledare och PR-ansvarig, via tfn: 0709-560 080 eller e-post ted.bergdahl@infab.nu.

Om Infab
Infab är Sveriges enda kommunikationsbyrå med fokus på Vägledande kommunikation. På kundlistan finns ett hundratal företag och offentliga verksamheter. Byrån har 35 anställda, omsätter ca 50 miljoner kronor (2018) och finns i Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Karlskrona. Ledningssystemet är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Om Bufff
Bufff är en nationell barnrättsorganisation som är politiskt och religiöst obunden. Det innebär att de inte har något vinstintresse och att alla, oavsett religiös eller politisk bakgrund, är välkomna till dem.
Bufff har funnits sedan 2001 men hette tidigare Bryggan. Bufff finns idag på 13 platser i Sverige. Från Luleå i Norr till Malmö i söder. De arbetar efter och i enlighet med Barnkonventionen. Bufff arbetar för och med barnen!

Bild till höger, fotograf: Stina Stjernkvist.