Ny onlinetjänst för byggbranschen

Vencab är ett nystartat företag som fick en idé – en ny webbtjänst som enkelt och lätt matchar leverantörers tjänster och beställares efterfrågan inom byggbranschen. Målet är att skapa en attraktiv webbplats, med tydlig design och en gedigen sökfunktion som gör att alla användare snabbt och enkelt hittar det de söker efter. Infab fick i uppdrag att bygga webbsystemet, som är kärnan i tjänsten.

Vencab insåg att de hade lösningen på en av byggbranschens utmaningar. Medan stora byggföretag saknar resurser, saknar frilansare och mindre egenföretagare uppdrag. Genom den nya onlinetjänsten matchas de och sammanförs på ett enkelt och tryggt sätt för båda parter. Som användare av tjänsten registrerar man sig antingen som beställare eller leverantör. Leverantörer lägger ut annonser om vilka tjänster och maskiner de erbjuder samt fyller i när dessa är tillgängliga i en tillhörande kalender. Beställare kan i sin tur söka bland en mängd annonser och hitta den resurs som behövs.

I framtagandet av tjänsten har användaren varit i fokus. Alla delar ska vara enkla att förstå och fungera som ett optimalt hjälpmedel för både leverantörer och beställare. En annan viktig del är att tjänsten ska kännas trygg att använda genom kreditupplysning på företagen och säker hantering av person- och kontaktuppgifter. Tjänsten innehåller också ett rating-system där både beställare och leverantörer betygsätts.

I nära samarbete med kunden tog Infab först fram en enklare företagsprofil, logotyp, designskisser samt en prototyp med de önskade funktionerna. Därefter utvecklades en komplett webbtjänst. Resultatet är en produkt av ett gediget samarbete mellan Vencab, affärsutvecklare från Krinova och Infab, där webbtjänsten grundligt har blivit testad och reviderad i omgångar. På så vis har Vencab uppnått optimal prestanda och användarvänlighet.
– Samarbetet med Infab fungerar lysande. De är ständigt på tårna och bidrar gång på gång med smarta lösningar och funktioner. Nu tar vi bygg- och anläggningsbranschen ytterligare ett steg framåt i digitaliseringen, genom att skapa enkla vägar till samarbeten för mer effektiva och klimatsmarta transporter, säger Johan Faijermo, grundare av Vencab.

Vill du veta mer? Kontakta projektledare Gabriella Jakobsen, via tfn: 0767–607 540 eller e-post gabriella.jakobsen@infab.nu.