Eli tar med barnen på äventyr

En ny pysselbok ska väcka barnens intresse för Karlskronas besöksmål och spännande historia. ”Elis äventyrsresa i Karlskrona” bjuder barnen på spännande fakta och roliga skrönor tillsammans med kluriga knep och knåp. Pysselboken har tagits fram av Infab på uppdrag av Karlskrona kommun.

I världsarvsstaden Karlskrona finns det mycket att upptäcka och utforska. I pysselboken ”Elis äventyrsresa i Karlskrona” får vi lära känna Eli och Gubben Rosenbom som tillsammans berättar om Karlskronas historia, kända personer, jättar och pillemasare samt intressanta byggnader och platser. På varje sida finns roliga pyssel som är kopplade till texterna för att skapa en interaktiv och underhållande upplevelse.
– För att fånga barnens intresse har vi skapat ett färgglatt och lekfullt manér med detaljer som gör att de kan bibehålla uppmärksamheten och upptäcka nya saker på varje sida. Samtidigt behövde boken vara pedagogiskt uppbyggd och lätt att följa med i. Eftersom det kan vara stor skillnad mellan barn i åldrarna sex till elva år gjorde vi flera tester på målgruppen så att vi hittade rätt nivå i form, text och pyssel, säger Karin Weandin, formgivare på Infab.

Pysselboken lanserades lagom till semestrarna och finns bland annat att hämta på turistbyrån och muséerna i Karlskrona eller som nedladdningsbar fil på Karlskrona kommuns hemsida.
– Vi har redan fått positiv feedback på produkten, vilket är väldigt roligt. Jag ser fram emot att alla barn ska kunna lära sig mer om Karlskronas unika världs- och kulturarv, säger Elena Peverada, världsarvssamordnare i Karlskrona kommun.

Kontakta:
Elin Malmhult
0765-400 671
elin.malmhult@infab.nu