Infab välkomnar Petra Blanking i teamet

Effektiv kommunikation är viktigt, inte minst i tuffa tider. Infab fortsätter att utvecklas för att kunna bistå sina kunder i vått och torrt och kan lagom till nyåret presentera Petra Blanking som ny strategisk projektledare.

– Det här ska bli så spännande. Jag hoppas kunna bidra med analytisk och strategisk förmåga och med att överföra insikter och strategier till operativa projektmål. Jag ser mig som en problemlösare och vill utifrån kundens utmaningar hitta effektiva lösningar tillsammans med Infabs kreatörer.

Petra Blanking vet mycket väl vad hon pratar om. Hon har 20 års erfarenhet av att driva och leda projekt och har haft flertalet projektledarroller inom reklam, kommunikation, branding och designkoncept. Bland de byråer hon arbetat för märks Konovalenko och BBDO Cph. Senast var hon account director på BAS, där hon ansvarade för uppdrag för bland andra Ikea Food, Beckers och Sandvik Group.

Hon är också säker på anledningen till varför hon valde att ansluta till Infab:

– Vem vill inte jobba för en kommunikationsbyrå som skiljer sig från mängden? Infab har en intressant och lockande mix av kunder och uppdrag.

Gillar att leverera
Petra Blanking är uppvuxen i Lund och har studerat sociologi vid Lunds universitet och informationsteknik på Malmö högskola. Hon bor i Malmö med maken Jonas Blanking, som driver egen byrå inom industridesign, och tonårsbarnen Emil, Elsa och Svante samt familjens jaktgolden Scott. Denna fina hund är inte bara ett charmtroll utan också en riktig skärmlus med eget konto på Instagram. Se själv på @thegoldenscottblanking. Utöver familj och hund ägnar Petra Blanking gärna sin fritid åt matlagning, trädgård och umgänge med goda vänner.

– Jag kommer att utgå från Malmö, men ser fram emot att få lära känna hela byrån och alla kollegor i Helsingborg, Kristianstad och Karlskrona, säger hon. För mig är det viktigt att leverera och att göra det tillsammans, som ett team. Jag hoppas få dela med mig av mina kunskaper och perspektiv och jag ser lika mycket fram emot att få lära mig nytt av och med teamet.

Vill du också bidra?
Det är sant att Infab arbetar med spännande kunder. Det gör att byrån ständigt är i behov av att utöka sitt nätverk av samarbetspartner inom kommunikation. Ta gärna kontakt om du är proffs inom exempelvis film, foto eller copywriting.