Tidtabeller och kartor


Fyra miljoner tidtabeller – och en hel del kartor.

Läs mer Pil ner

Kund: Västtrafik

Uppdrag

Cirka 301 miljoner resor gjordes med Västtrafik under 2016, exklusive färdtjänst och sjukresor. För att underlätta för resenärerna behöver fyra miljoner tidtabeller produceras, tillsammans med linjekartor, terminalkartor, närtrafikskartor och linjenätskartor. Utöver det behövs en webshop för beställning av tidtabeller med mera, samt ett välsmort maskineri som ser till att allt material finns tillgängligt och uppdateras i tid. Västtrafik behövde en trygg samarbetspartner som kunde ta ett helhetsgrepp och samtidigt få ett sätt att följa hela produktionen på lättöverskådligt sätt.

Lösning

Vid en så stor och övergripande produktion, som dessutom påverkar så många människor i deras vardag, är det viktigt att inget faller mellan stolarna. Infab kontrollerar och ansvarar för hela produktionen, från det att Västtrafik kommer med underlag till att den kommer ut i tryckt format och på hemsidan. Genom att använda ett webbaserat katalogverktyg, där allt material både sparas, korrigeras och lätt kan hämtas ner, kan Västtrafik både få en tydlig översikt och enkelt få tillgång till materialet. Infab har också hand om lagerstatus och åtgången av tidtabeller för att se när nya behöver tryckas. Utöver detta har Infab också tagit fram flera nya kartor, bland annat en linjekarta som har gett mervärde till tidtabellerna.

Västtrafik har använt sig av Infab i sammanlagt åtta år. De är nöjda med samarbetet och den tydlighet och struktur som Infab har bidragit med.